Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

ΛΑΔΟΠΙΤΑ




από την Ευαγγελια Κλεανθη

Υλικά
-  3 ποτήρια νερό
- 1,5 ποτήρια ζάχαρη
-  3 ποτήρια ελαιόλαδο(εγώ έβαλα 2+σπορέλαιο)
- 1 κιλό αλεύρι
- 1,5 ποτήρι σιμιγδάλι
- κανέλα
- σουσάμι
-αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για το σιρόπι περίπου 7 λεπτά. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και το αλεύρι μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ρίχνουμε  το σιρόπι μέχρι να απορροφηθεί.

Στρώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί
Ψήνουμε  για μία ώρα στους 175-177 0 περίπου .

Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου