Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΑΥΓΑ




από την Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά
-  παστουρμάς
- σουτζούκι αρμένικο
- κασέρι σε κύβους
- ντομάτα 
- αυγά(1 για τον καθένα)
- αλατοπίπερο
- λάδι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε καρέ. 


Βάζουμε και το σουτζούκι το Αρμένικο κομμένο σε ροδέλες να τηγανιστεί.

Μόλις γίνουν βάζουμε τον παστουρμά, και το κασέρι. Σπάζουμε τα αυγά σε μάτια και σβήνουμε το μάτι. 
Τα αυγά θα ψηθούν με την θερμοκρασία που ήδη υπάρχει. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε στο τραπέζι με το τηγάνι.
Φροντίζουμε να υπάρχει ψωμί αρκετό για τα μακροβούτια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου