Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

ΠΕΠΟΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
-1 κιλό πεπόνι καθαρισμένο και κομμένο κομμάτια
-750 γρ. ζάχαρη
-1 φλ. τσαγιού νερό
-2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
 -1 βανίλια
-2 ½  λεμόνια το χυμό

Εκτέλεση
Βάζουμε το πεπόνι σε λεκάνη με νερό που έχουμε στύψει τα 2 λεμόνια.
Φροντίζουμε να είναι βυθισμένα καλά στο νερό βάζοντας επάνω ένα πιάτο


Τα αφήνουμε 2 τουλάχιστον ώρες να σφίξουν. Μετά τα ξεπλένουμε σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ξαφρίζοντας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα αφήνουμε για 24 ώρες.
Την επομένη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το πεπόνι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά το σιρόπι για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.


Ρίχνουμε τις  βανίλιες, την  αρμπαρόριζα και το πεπόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου να δέσει το σιρόπι και να μαλακώσει το πεπόνι.[προσοχή φουσκώνει] .

Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για συντήρηση αντισηψία και ζαχάρωμα.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου