Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- φύλλο κρούστας σε λωρίδες
- γαρίδες αποφλοιωμένες μετρίου μεγέθους
- 1 πακετάκι τυρί –κρέμα Φιλαδέλφεια
- άνηθο
- κρεμμυδάκι πράσινο
-αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τις γαρίδες και τις ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο.

Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε λωρίδα και τυλίγουμε σε τριγωνάκια. 
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου