Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

ΘΡΑΨΑΛΑ ΤΟΥΡΣΙ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- πλοκάμια από θράψαλα ή χταπόδι
- 2 ποτήρια ξύδι
-1 κουταλιά  αλάτι  χοντρό
- 2 κουταλιές  ζάχαρη
- σκόρδο
- μαϊντανό
-ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα πλοκάμια από τα θράψαλα ή το χταπόδι και τα κόβουμε σε κομμάτια. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε και λιώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι, το αλάτι, την ζάχαρη και ζεσταίνουμε καλά το υγρό. Σε γυάλινο βάζο τοποθετούμε τα κομμάτια από τα θαλασσινά και προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Γεμίζουμε το βάζο με το μείγμα ξυδιού.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου