Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

ΧΤΑΠΟΔΙ Η ΘΡΑΨΑΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- χταπόδι ή θράψαλο
- 1 αυγό
- 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι ή λεμόνι
- 2-3 κουταλιές μουστάρδα
- αλατοπίπερο
- 1 κρεμμύδι

Εκτέλεση
Βράζουμε το θράψαλο ή το χταπόδι και το ψιλοκόβουμε. Χτυπάμε το αυγό με το ξύδι ή το λεμόνι και προσθέτουμε την μουστάρδα και το αλατοπίπερο.

Το αφήνουμε να πάρει μία βράση για να πήξει, όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την ρίχνουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου