Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- μελιτζάνες πολύ ψιλοκομμένες
- 1 κουτάκι μπύρα
- αλεύρι
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
- δυόσμο
- λάδι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με το αλατοπίπερο την πάπρικα και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε την μπύρα και το αλεύρι (όσο πάρει έως ότου να έχουμε ένα πηχτό χυλό).
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ταιριάζουν τέλεια με σκορδαλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου