Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ



από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά
- σαλιγκάρια
 - αλάτι χοντρό
- ξύδι
- λάδι
 - δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα σαλιγκάρια και τα καθαρίζουμε από την μεμβράνη τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο αλάτι και τοποθετούμε τα σαλιγκάρια μπούμπουρα, με την κοιλιά προς τα κάτω δηλαδή.

Μόλις ζεσταθούν  και αρχίσουν να τσιτσιρίζουν ρίχνουμε  λίγο λάδι και τους τηγανίζουμε για μερικά λεπτά.


Προσθέτουμε το δεντρολίβανο που τους δίνει ένα εξαιρετικό άρωμα και γεύση και σβήνουμε με το ξύδι.
Οι βουτιές με ψωμί στο λάδι τους δεν περιγράφονται!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου