Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ




από την Lena Trifilli

Υλικά

- baby σπανάκι
- κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- κοτόπουλο ψητό μαριναρισμένο
- σταφύλια σουλτανίνα
- φέτα θρυμματισμένη
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο 
- μέλι

Μαρινάδα για το κοτόπουλο

- ρίγανη
- κόκκινο πιπέρι
- χυμός πορτοκαλιού
- αλάτι
- κύμινο
- λάδι
- σκόρδο σε σκόνη


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα και μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
Το ψήνουμε στην ψηστιέρα.
Έχουμε πλύνει το σπανάκι,έχουμε κόψει τα κρεμμύδια,έχουμε μαδήσει τις ρόγες από σταφύλια ,την πιπεριά και θρυμματίσει την φέτα.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και μαδάμε το κοτόπουλο μόλις κρυώσει.
Το προσθέτουμε στην σαλάτα μας.
Χτυπάμε το λάδι μέλι και το ξύδι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου