από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- χοιρινό μπούτι
- σκόρδα
- δεντρολίβανο
- κεφαλοτύρι
Μαρινάδα
- λάδι
- χυμός πορτοκαλιού
- μουστάρδα
- κέτσαπ 1 κουταλιά
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύδι μπαλσάμικο
- ρίγανη
- μέλι 2 κουταλιές.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα.
Πλένουμε το κρέας...το στεγνώνουμε και το τρυπάμε και βάζουμε στις τρύπες σκόρδο.
Το αλείφουμε με την μαρινάδα και με ένα σπάγκο δένουμε το κρέας για να του δώσουμε μια πιο καλή μορφή.
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα και ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα.
Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στα κενά του κρέατος.
Σκεπάζουμε την γάστρα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο για να πάρει τα αρώματα της μαρινάδας...
Επιπλέον βάζουμε ένα κλαδάκι δεντρολίβανο πάνω στο κρέας.
Το ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου