Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινό μπούτι
- σκόρδα
- δεντρολίβανο
- κεφαλοτύρι

Μαρινάδα

- λάδι
- χυμός πορτοκαλιού
- μουστάρδα
- κέτσαπ  1 κουταλιά
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύδι μπαλσάμικο
- ρίγανη
- μέλι 2 κουταλιές.




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα.
Πλένουμε το κρέας...το στεγνώνουμε και το τρυπάμε και βάζουμε στις τρύπες σκόρδο.
Το αλείφουμε με την μαρινάδα και με ένα σπάγκο δένουμε το κρέας για να του δώσουμε μια πιο καλή μορφή.
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα και ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα.
Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στα κενά του κρέατος.
Σκεπάζουμε την γάστρα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο για να πάρει τα αρώματα της μαρινάδας...


Επιπλέον βάζουμε ένα κλαδάκι δεντρολίβανο πάνω στο κρέας.
Το ψήνουμε σε  σιγανή φωτιά για 2-3 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου