από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- οσομπούκο
- κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας η λίγο χυμό ντομάτας
- 1-2 καρότα κομμένα σε κύβους
- πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- σέλινο ψιλοκομμένο
- 2-3 γαρύφαλα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 ποτήρι του νερού κρασί
- 2-3 ποτήρια ζωμό κρέατος
- λάδι αρκετό
- 2 φύλλα δάφνη
- αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το οσομπούκο και το στεγνώνουμε από τα πολλά νερά.
Αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και περνάμε το αλευρωμένο οσομπούκο για 2 λεπτά από κάθε μεριά.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας καεί.
Προσθέτουμε το σέλινο και το καρότο και σωτάρουμε και αυτά.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό.
Μόλις πάρουν βράση βάζουμε το οσομπούκο.
Τα υγρά του φαγητού πρέπει να καλύπτουν τουλάχιστον τα 2/3 του οσομπούκο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου την 1 1/2 ώρα παρατηρώντας το φαγητό κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζωμό.
Προς το τέλος προσθέτουμε τις πατάτες όπου θα χυλώσουν και το ζουμάκι του φαγητού.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού...
Δεν το έκανα για να μην αλλοιώσω την γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου