από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 6 κεσεδάκια αλεύρι ολικής άλεσης
- 5-6 σκελίδες σκόρδου
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
- /2 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- λίγο λάδι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή προζύμι
- χλιαρό νερό
- λίγη σάλτσα καυτερή με πιπεριές Φλωρίνης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Καθαρίζουμε και τις σκελίδες σκόρδου. Πλένουμε και τον μαϊντανό μας και τα ρίχνουμε στο μούλτι να πολτοποιηθούν. μαζί με το αλάτι .
Αυτό το μείγμα το αδειάζουμε σε μία λεκανίτσα, και προσθέτουμε το αλεύρι, την μαγιά ή το προζύμι.
Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό.
Πλάθουμε το ψωμί και βάζουμε τα καρβέλια μας σε λαδωμένο ταψί.
Χαράσσουμε με ενα κοφτερό μαχαίρι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0 μέχρι να ροδίσουν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου