Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΧΛΑΔΙ - ΡΟΔΑΚΙΝΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά (για κάθε βάζο του 1 κιλού)
- φρούτα (ροδάκινα η αχλάδια ή και ανάμεικτα)
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- νερό

Εκτέλεση
 Καθαρίζουμε τα φρούτα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους ή τα σπόρια. 
 Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Σε κάθε βάζο καλά πλυμένο, βάζουμε την ζάχαρη, και προσθέτουμε τα φρούτα κομμένα κυδωνάτα.
Γεμίζουμε με νερό και κλείνουμε με τα καπάκια τους. 
Τα τοποθετούμε  σε μια κατσαρόλα , το ένα δίπλα στο άλλο. Ανάμεσα βάζουμε  μερικές πετσέτες για να μην σπάσουν.


Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, μέχρι να σκεπαστούν καλά τα βάζα.
Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός μετράμε 40 -45 λεπτά. Κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
Τα βγάζουμε και τα αναποδογυρίζουμε, Τα αφήνουμε 24 ώρες σχεδόν και μετά είναι έτοιμα!!!!!

1 σχόλιο: