Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΨΕΥΤΟΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο ψιλό
- φέτα τριμμένη
- γραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά
- πιπέρι
- λάδι
- σουσάμι



Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκανίτσα.
Έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι την φέτα και προσθέτουμε και την γραβιέρα τριμμένη όπως και το πιπέρι.
Λαδώνουμε τα φύλλα με λάδι και απλώνουμε την γέμιση κατά μήκος του φύλλου.
Το στρίβουμε ρολό και το τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί.
Ετοιμάζουμε το επόμενο ρολό και το βάζουμε στην συνέχεια του προηγούμενου φύλλου.
Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Λαδώνουμε την πίτα και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τη ψιχαλίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου