Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- πιπεριές κέρατο και Φλωρίνης
- λιαστές ντομάτες
 - τυρί φέτα ή μυζήθρα ξηρή αλατισμένη
- βασιλικός φρέσκος
 - πιπέρι
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με το χέρι ότι τυρί βάλουμε.
Στο μούλτι αλέθουμε τα φύλλα βασιλικού και τις λιαστές ντομάτες. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το τυρί.



Προσθέτουμε και πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κάθε πιπεριά και κλείνουμε με τα καπάκια τους. 


Ψήνουμε στους 180 0   σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν οι πιπεριές.


Σερβίρουμε στο πιάτο και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Συνοδεύουμε με μια ωραία ντοματοσαλάτα. 
Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου