Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ



από  την Alterego Konstantina

Υλικά

- κιμάς μοσχαρίσιος
- φρυγανιά σικάλεως τριμμένη
- 1 αυγό
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- θρούμπι 
-κοκκινοπίπερο
- μαϊντανός
- δυόσμος
- σκόρδο
- λάδι
- ξύδι 
- ούζο
- αλεύρι




Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τους κεφτέδες.
Τους αλευρώνουμε ελαφρώς.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και αραδειάζουμε τους κεφτέδες πάνω
Τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Τους ψήνουμε στον αέρα λίγο πιο κάτω απο την μέση του φουρνου.
Η γεύση απίθανη..
Δεν υπάρχει!!!!
Σερβίρουμε με γιαουρτοσκόρδιον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου