Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθάκια πολύ μικρά
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- μείγμα από σάλτσα κέτσαπ και σάλτσα μπάρμπεκιου



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια.
Καθαρίζουμε  τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ελαφρώς.
Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε.
Τα σβήνουμε με ξύδι μπαλσάμικο.
Σε ταψί αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια  τα αλατοπιπερώνουμε και κόβουμε από πάνω σε φέτες την ντομάτα.



Προσθέτουμε το μείγμα από τις σάλτσες μαζί με λίγο νερό και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου