από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 500 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά βούτυρο
- μισό φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
- φύλλο κρούστας
- σταφίδες μαύρες
- σταφίδες ξανθιές
- κονιάκ
- 4-5 κουταλιές στέβια
- 1 κουταλάκι κανέλα
- μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κολοκύθι.
Κόβουμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ και ρίχνουμε κονιάκ για να μουλιάσουν.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την κολοκύθα.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση και να μαλακώσει.
Όταν μαλακώσει προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες με το κονιάκ.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την στέβια.
Τότε προσθέτουμε και το βούτυρο.
Απλώνουμε το φύλλο,το λαδώνουμε και βάζουμε το υλικό μας στην άκρη και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε σε ρολά.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου