από την Maria Kaparaki
Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- μισό φλιτζάνι ζάχαρη
- μισή κουταλιά κανέλλα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας με τα παραπάνω υλικά και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μια ώρα
Ανακατεύουμε μισό φλυτζάνι ζάχαρη με μισή κουταλιά σούπας κανέλα
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ορθογώνιο φύλλο και αφού το βουτυρώσουμε πασπαλίζουμε με την ζάχαροκανέλα.
Τυλίγουμε κατά μήκος σε σφικτό ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια.
Τοποθετούμε αραιά σε βουτυρωμένο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη μια ώρα.
Ψήνουμε τα ρολάκια κανέλας στους 175 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Όσο είναι ζεστά αν θέλουμε τα περιχύνουμε με γλάσο που φτιάχνουμε με ζάχαρη ,ελάχιστο νερό και μια βανίλια.
Είναι πανεύκολα πεντανόστιμα και μοσχοβολάνε.....
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου