Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 

- λεπτά φιλετάκια χοιρινά χτυπημένα
- σάλτσα μπάρμπεκιου ανάλογα με τα φιλετάκια που έχουμε
- σάλτσα κέτσαπ 
- λάδι
- 1-2 κουταλιές μέλι 
- φρυγανιά τριμμένη
- τυρί τριμμένο
- 2-3 κουταλιές σουσάμι
- σκόνη σε σκόρδο
- καρίνο κατα βούληση
- κύμινο 1 κουταλιά
- λίγο αλάτι.



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις σάλτσες αφού προσθέσουμε λάδι και μέλι και τα χτυπάμε να ανακατευθούν.
Ανακατεύω την τριμμένη φρυγανιά μαζί με το σουσάμι το σκόρδο το καρίνο το τυρί και το κύμινο.
Σε ένα πιάτο βάζουμε την φρυγανιά και σε άλλο τις σάλτσες.



Βουτάμε το κάθε φιλετάκι μέσα στην σάλτσα να ρουφήξει αρκετά και μετά το βάζουμε στην φρυγανιά και το τυλίγουμε αρκετά καλά.
Το βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.



Ακουμπάμε τα σνίτσελ και στρώνουμε από πάνω φύλλο λαδόκολλας.
Τα σκεπάζουμε όταν τελειώσουν με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Τα βάζουμε στο ταψί  πάνω σε λαδόκολλα.


 Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου