Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


 από την Meropi Farmaki

Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια
- ½  κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- ¼  φλ. ρύζι (για γεμιστά)
- 1 αυγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- ¼  ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ¼  ματσάκι μαϊντανός >>
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα
- 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλο ή/ και βοδινός
- 2 λεμόνια χυμός και ξύσμα από το ένα
- 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουερ
- 2 κρόκοι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα, να τραβήξει τα υγρά το ρύζι και να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Φέρνουμε το ζωμό σε δυνατό βρασμό και πλάθουμε γιουβαρλάκια (εμένα μου βγήκαν 21 μπαμπάτσικα), τα βάζουμε 5-5 μέσα στην κατσαρόλα να μην κοπεί ο βρασμός, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε με σύρμα κρόκους και κορν φλάουρ, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, το ξύσμα το βάζουμε στη σούπα, αφού ανακατευτούν και ενώ το φαγητό βράζει προσθέτουμε 3-4 κουτάλες
ζεστό ζωμό ανακατεύοντας, ρίχνουμε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και σερβίρουμε ζεστό (4 γιουβαρλάκια τη μερίδα) με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου