από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- ένα πακέτο τορτίγιες
- ενα πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
- 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος ανάλογα με τις προτιμήσεις
- φέτα 250 γραμμάρια
- 2 ποτήριαω γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Για 8 τορτίγιες Ετοιμάζω την μπεσαμελ.
Πλένω και κόβω σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια.
Ετοιμάζω και τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Τα βάζω σε τηγάνι να μαραθούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Προσθέτω λίγο λάδι και το πιπέρι και τα ανακατεύω.
Προσθέτω την μπεσαμέλ και ενώνω τα υλικά μεταξύ τους.
Ψεκάζω το ταψί με λίγο λάδι.
Σε ένα πιάτο βάζω γάλα και βουτώ τις τορτίγιες για να μαλακώσουν ελαφρώς και να μπορώ να τις κάνω ρολά.
Απλώνω το μείγμα πάνω στην τορτίγια προσθέτω και τυρί φέτα και τα κάνω ρολά.
Τα βάζω στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα ραντίζω με λίγο νερό και ρίχνω στο ταψί το υπόλοιπο γάλα που βουτούσα τις τορτίγιες.
Ρίχνω τυράκι από πάνω.
Τις ψήνω στους 170 βαθμούς στον κλασικό φούρνο μέχρι να ροδίσουν
Παρατηρήσεις
Μπορούμε να κάνουμε διάφορους συνδιασμούς με την γέμιση όπως:
- σπανάκι με φέτα κρεμμύδι και άνιθο
- ψιλοκομμένο κοτόπουλο που μας έμεινε απο την προηγούμενη με μπεσαμέλ και κίτρινα τυριά
- ψιλοκομμένο κρέας που μας περίσεψε με μπεσαμέλ και κίτρινα τυριά
- με διάφορα λαχανικά ψιλοκομμενα
- με τυριά και αλλαντικά...
- με διάφορα τυριά και ροκφόρ μέσα σε μπεσαμέλ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου