Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΕΥΚΟΛΗ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 400 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους
- άδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ζωμός κρέατος



Εκτέλεση

Ετοιμάζω τον ζωμό κρέατος με ένα κύβο.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρω το κρεμμύδι και μετά ρίχνω την κολοκύθα και τις πατάτες.



Όταν ο ζωμός είναι έτοιμος τον αδειάζω μέσα στα λαχανικά.
Αφήνω να βράσει για περίπου 20-30 λεπτά.
Μετά χτυπώ την σούπα με το ραβδομπλέντερ.
Σερβίρεται σαν σούπα βελουτέ με μια κουταλιά γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου