Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΤΥΡΟΜΠΟΥΡΕΚΙ ΣΤΡΙΦΤΟ ΜΕ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

Ζύμη αλμυρής τάρτας
- τυρί γκούντα τριμμένο
- τυρί φέτα
- σουσάμι




Εκτέλεση

Με τον γνωστό τρόπο ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο λεπτό και απλώνουμε τα τυριά σε όλη την επιφάνεια.


Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.


Σε ένα ταψάκι βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω το τυρομπουρέκι μας σαν σαλιγκάρι στριφό.


Την βρέχουμε με λίγο νερό,πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου