Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΤΥΡΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΥΚΙΑΣ


 από την Αθηνά Κυριακού

Υλικά
-  5 κιλά γάλα πρόβειο
- 1 κλαδί συκιάς 
- αλάτι 

Εκτέλεση
Αυτή την εποχή τα πρόβατα εγκυμονούν και τα αρμέγουν καθε 2-3 μερες γι αυτό το γάλα τους είναι πολύ παχύ και όξινο.
Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε.
Αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, παίρνουμε ένα κλαδί συκιάς με 5-6 φύλλα και 3 "μάτια". Αφαιρούμε τα φύλλα, τα τοποθετούμε σε ένα ποτήρι με νερό, προσθέτοντας το κλαδί της συκιάς το ποίο έχουμε προηγούμενος χαράξει στις άκρες με ένα μαχαίρι.


Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα φύλλα και το κλωνάρι από το νερό και αφού περάσουν 10 λεπτά ρίχνουμε το περιεχόμενο του ποτηριού στο γάλα και ανακατεύουμε κυκλικά μονάχα μια φορά, χρησιμοποιώντας το κλαδί της συκιάς. 
Αφού πήξει το γάλα, το διαχωρίζουμε από το υπόλοιπο υγρό με τη χρήση μιας τρυπητής κουτάλας.

Τοποθετούμε το τυρί σε ένα τούπι (φόρμα), μέσα στο οποίο έχουμε απλώσει ένα λεπτό πανί 


έτσι ώστε να στραγγίξει και προσθέτουμε αλάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου