Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοτομπουκιές

Για την μαρινάδα

- κέτσαπ
- 1 κουταλιά μέλι
- λίγο ξύδι μπαλσάμικο
- λάδι
- καρίνο

Για το πανάρισμα

- φρυγανιά τριμμένη
- σουσάμι
- τυρί τριμμένο




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα.
Σε ένα πιάτο ετοιμάζουμε τα υλικά για το παναρισμα.
Βάζουμε στην μαρινάδα τις κοτομπουκιές και τις ανακατεύουμε με την μαρινάδα αφήνοντας τες για μια ώρα να μαριναριστούν.


Βγάζουμε μια μια τις κοτομπουκιές και τις τυλίγουμε στο μίγμα για το πανάρισμα.
Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου