Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη και την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- αμπελόφυλλα από κονσέρβα
- φέτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- πιπέρι
- λάδι
σάλτσα βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα φύλλα βγάζοντας τα από το βάζο και τα ξεπλένουμε τα με νερό.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε την γέμιση λιώνοντας την με το πιρούνι και προσθέτουμε τον άνιθο το κρεμμυδάκι και το λάδι με το πιπέρι.


Όταν γίνει σαν αλοιφή τότε είναι έτοιμη.
Βάζουμε λίγο μείγμα στο φύλλο και το τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια.


Τα ψήνουμε 4-5 λεπτά από την μια πλευρά και μετά με προσοχή(εδώ είναι και η μεγάλη δυσκολία) τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθούν λίγο.
Τα σερβίρουμε με σάλτσα βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου