Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΑΝΑΝΟΤΑΡΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες.
- λάδι για να απλώσουμε στο ταψί
- στέβια 2-3 κουταλιές σούπας για να πασπαλίσουμε την βάση του ταψιού
- φιλέ αμυγδάλου
- κανέλα

Για την ζύμη

- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 80-90 γραμμάρια λάδι
- 1 ποτήρι χυμόπορτοκαλιού
- 5 κουταλιές στέβια
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ




Εκτέλεση

Απλώνουμε λάδι στο ταψί και το πασπαλίζουμε με μπόλικη στέβια και κανέλα έτσι ώστε να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.
Έτσι θα καραμελώσει με το ψήσιμο.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού με τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.
Προσθέτουμε φιλέ αμυγδάλου και κανέλα.


Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι την στέβια το λάδι και με το μιξεράκι τα χτυπάμε.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και εκεί διαλύουμε το μπέκιν πάουντερ.
Το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Θα πρέπει να είναι σαν αρκετά παχύρευστος χυλός.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο λίγο χυμό.
Ρίχνουμε τον χυλό πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για κανένα μισάωρο.


Το γυρίζουμε σε μια πιατέλα όταν θα έχει κρυώσει εντελώς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου