Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 100 γραμμάρια βρώμη
- 100 γραμμάρια καρύδα
- 160 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη η στέβια
- 2 χούφτες αμύγδαλο φιλέ
- 160 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας μας
- 1 και 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 3 κουταλιές σιρόπι από γλυκό κουταλιού



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Στο λικέρ  προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το λικέρ  και το σιρόπι στο λιωμένο βούτυρο και όλο αυτό μέσα στα στερεά υλικά μας.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας.



Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας,το ραντίζουμε με λίγο λάδι και τοποθετούμε πάνω τα μπισκότα μας.
Τα φτιάχνουμε παίρνοντας μικρά μπαλάκια ζύμης και πλαταίνοντας τα πάνω στην λαδόκολλα.



Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.


3 σχόλια: