Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΟΤΟΥΡΤΑ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ψιλό
- βιτάμ
- φέτα χοντροκομμένη και ότι άλλο τυρί θέλουμε
- 10 φέτες μπέικον
- 5 αυγά
- 1 ½  ποτήρι γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Βράζουμε το μακαρονάκι και το κρυώνουμε. Προσθέτουμε το γάλα τα αυγά τα τυριά το μπέικον και λίγο βιτάμ λιωμένο. 


Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα και στρώνουμε τα 4 φύλλα (βουτυρωμένα) προσέχοντας να καλύψουμε καλά το κέντρο της φόρμας.





Ρίχνουμε το μείγμα μακαρονιών, 


γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύον στις πλευρές της φόρμας και σκεπάζουμε  με τα δύο φύλλα. 


Βουτυρώνουμε πολύ καλά και ψήνουμε στους 200 0 περίπου για 45 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου