Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


από την Maria Kaparaki 
 
Υλικά
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
-  1 φακελάκι μαγιά
-  1 φλιτζανάκι καφέ ηλιέλαιο
-  1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-  1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού ξύδι
- αλεύρι όσο πάρει (λιγότερο από μισό κιλό)
- μερέντα
-  1 κρόκος αυγού
- λίγο γάλα για την επάλειψη 


Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά  στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Φτιάχνουμε ζυμάρι εύπλαστο και αφήνουμε μία ωρίτσα να φουσκώσει.
Ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας και  ανοίγουμε σε δυο στρογγυλά φύλλα τα οποία κόβουμε τριγωνικά, όπως στην πίτσα.
Βάζουμε από μία μικρή κουταλιά  μερέντα,  τυλίγουμε, δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί.

Αλείφουμε με κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα και  ψήνουμε στον αέρα, στους 165 - 175 0 για 15 ως 20 λεπτά.



(Δεν ξέρω αν η επιτυχία της ζύμης και η γεύση της οφείλεται στο ξύδι η στο ότι την άφησα ένα 24ωρο στο ψυγείο λόγω έλλειψής χρόνου, άλλα το αναφέρω γιατί έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές και μονό η συγκεκριμένη με έχει καλύψει  μέχρι στιγμής, όλες οι υπόλοιπες ήταν πολύ "ψωμένιες")
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου