από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- αλαντικά διάφορα (ζαμπόν,μπέικον,γαλοπούλα)
- 2 μικρές κρέμες γάλακτος light
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κιλό μανιτάρια διάφορα
- 1 κούπα γκούντα
- 1 κούπα έμενταλ
- 1 σφηνάκι τσίπουρο
- 2 αυγά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- σουσάμι
- μαυροκούκι
- 1 αυγό για επάλειψη της πίτας
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα αλαντικά και μετά τα μανιτάρια.
Τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και τα βράζουμε λίγο σε δυνατή φωτιά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε τα τυριά και τα 2 αυγά και το αλατοπίπερο.
Χτυπάμε το αυγό με το τσίπουρο και αλείφουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.το οποίο το στρώνουμε σε αντικολλητικό ταψί και το τρυπάμε με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και το ψήνουμε για 10 λεπτά για να γίνει τραγανό και να μην λασπώσει η πίτα.
Όταν κρυώσει απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ενώνοντας τις άκριες.
Χαράζουμε την πίτα και την αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με το τσίπουρο.
Έτσι το φύλλο θα γίνει τραγανό αλλά και με το τσίπουρο δεν θα μυρίζει αυγό.
Πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι και μαυροκούκι.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου