Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΡΕΓΓΟΣΑΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο ρέγγας κομμένο σε μικρούς κύβους
- μια πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρά κυβάκια
- αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- κάπαρη κατά βούληση
- αλάτι ελάχιστο
- πιπέρι καγιέν
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- γιαούρτι μισό κεσεδάκι
- 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
- 4 κουταλιές μαγιονέζα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος




Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το φιλέτο ρέγγας,το κρεμμύδι το αγγουράκι τουρσί τον μαϊντανό.
Βράζουμε τους κύβους της πατάτας και τους στραγγίζουμε.


Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα υλικά μας προσθέτοντας και αλάτι.
Χτυπάμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα την ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν και περιχύνουμε τα υλικά μας.
Ανακατεύουμε και η σαλάτα μας έτοιμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου