από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας κομμένα στην μέση
- 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ
- 1 αυγό
- βούτυρο
- στέβια κρυσταλλική 3-4 κουταλιές
- κανέλα σε σκόνη
- ζάχαρη άχνη
- ταψάκι αντικολλητικό 20χ20
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε την στέβια με την κανέλα.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι.
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και το πασπαλίζουμε με κανελοστέβια.
Το απλώνουμε στον πάτο του ταψιού.
Βουτυρώνουμε το επόμενο φύλλο και αφού το πασπαλίσουμε με κανελοστέβια το κατσαρώνουμε και το απλώνουμε περιμετρικά του ταψιού.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα φύλα και τα βάζουμε δίπλα στο προηγούμενο φύλλο μέχρι να γεμίσει το ταψάκι.
Έχουμε χτυπήσει το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε τα φύλλα στο ταψάκι.
Πασπαλίζουμε πάλι με κανελοστέβια και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για κανένα 20 λεπτά με μισή ώρα.
Σερβίρουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου