Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΤΕΒΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 6 φύλλα κρούστας κομμένα στην μέση
- 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ 
- 1 αυγό
- βούτυρο 
- στέβια κρυσταλλική 3-4 κουταλιές
- κανέλα σε σκόνη
- ζάχαρη άχνη
- ταψάκι αντικολλητικό 20χ20



Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα στην μέση.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε την στέβια με την κανέλα.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι.
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και το πασπαλίζουμε με κανελοστέβια.
Το απλώνουμε στον πάτο του ταψιού.
Βουτυρώνουμε το επόμενο φύλλο και αφού το πασπαλίσουμε με κανελοστέβια το κατσαρώνουμε και το απλώνουμε περιμετρικά του ταψιού.


Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα φύλα και τα βάζουμε δίπλα στο προηγούμενο φύλλο μέχρι να γεμίσει το ταψάκι.
Έχουμε χτυπήσει το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε τα φύλλα στο ταψάκι.


Πασπαλίζουμε πάλι με κανελοστέβια και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για κανένα 20 λεπτά με μισή ώρα.
Σερβίρουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου