από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 πακέτο τορτελίνια με τυρί
- σάλτσα ροκφόρ
- αλάτι
- λάδι
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με αλάτι και λάδι να βράσει.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα τορτελίνια και τα βράζουμε 12 με 15 λεπτά ανάλογα πως τα θέλουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο βλέπε σάλτσα ροκφόρ και μόλις σωταριστεί ρίχνουμε το ροκφόρ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα εβαπόρε και ανακατεύουμε έως πήξει η σάλτσα.
Τότε ρίχνουμε τα τορτελίνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε να ενωθουν με την σάλτσα.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
Παρατηρήσεις
1.αντί λάδι στην σάλτσα έβαλα βιτάμ
2.πρόσθεσα στην σάλτσα και 1-2 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο για να πήξει πιο καλά η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου