Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο τορτελίνια με τυρί
σάλτσα ροκφόρ
- αλάτι
- λάδι
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος





Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με αλάτι και λάδι να βράσει.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα τορτελίνια και τα βράζουμε 12 με 15 λεπτά ανάλογα πως τα θέλουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο βλέπε  σάλτσα ροκφόρ και μόλις σωταριστεί ρίχνουμε το ροκφόρ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα εβαπόρε και ανακατεύουμε έως πήξει η σάλτσα.
Τότε ρίχνουμε τα τορτελίνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε να ενωθουν με την σάλτσα.


Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

Παρατηρήσεις

1.αντί λάδι στην σάλτσα έβαλα βιτάμ
2.πρόσθεσα στην σάλτσα και 1-2 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο για να πήξει πιο καλά η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου