Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΎΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- κολοκύθες
- ½ κιλό περίπου φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
-  1 κρεμμύδι σε κύβους
- 4-5 μανιτάρια σε φέτες
- 1 πιπεριά
 - κρεμμυδάκια μπέιμπι η στιφάδου
- 5 φέτες μπέικον
- 1 ντομάτα σε κύβους χωρίς σπόρους
- 2 σκελίδες  σκόρδο
- φέτα σε κύβους
- 2 κύβους(ένα κοτόπουλο, ένα λαχανικών)
-  λάδι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα


Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το μπέικον και προσθέτουμε τα λαχανικά. 
Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. 


Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την φέτα και γεμίζουμε την κολοκύθα. Ψήνουμε στους 200 0 για 1 ½ ώρα περίπου σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο. 


Στο ταψί έβαλα λάδι και ένα ποτήρι νερό και όση γέμιση μου έμεινε.



Όταν η κολοκύθα έβρασε έβγαλα το αλουμινόχαρτο και άφησα για ένα τέταρτο να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου