Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΤΣΑΤΝΕΥ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ


από την Natassa Efentakis

Υλικά
- 1,5 κιλό κυδώνια (κομμένα σε κομματάκια)
- ρίζα ginger (ένα κομμάτι όσο ο αντίχειρας,καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια)
- 2  κρεμμύδια ψιλοκομμένα (έβαλα 3)
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο (έβαλα ελαιόλαδο)
- 1 μπαστουνάκι κανέλα
- 1 κουτ. γλ. κύμινο (τριμμένο)
- 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο (κοπανισμένο)
- 1 κουτ.γλυκού κουρκουμά
- ½ κουτ.γλυκού σπόροι μουστάρδας
- 1 μεγάλη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή ενάμισι κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 375 λτ άσπρο ξύδι (από κρασί)
- 400γρ ζάχαρη μαύρη (δεν είχα κι έβαλα άσπρη αλλά λιγότερη)
- 1 κουτ.γλ. αλάτι (έβαλα περισσότερο).


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμύδια.

Μετά από λίγο το τζίντζερ. 
Όταν έχουν απορροφηθεί τα υγρά βάζουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από τον κουρκουμά. Όταν καβουρντιστούν προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού ,όλα τα υπόλοιπα υλικά και 500μλ νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κυδώνι (αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό) και να δέσει η σάλτσα.

Πριν απ’ όλ αυτά έχουμε ετοιμάσει ένα ψητό χοιρινό μπουτάκι για να συνοδέψουμε το τσάτνυ μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου