Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΕ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ




από την Meropi Farmaki

Υλικά
- 2 φέτες σολωμού
- ½  ματσάκι μαϊντανός
- 1 ματσάκι άνηθος (ή ½  ματσάκι άνηθος και ½  μάραθος)
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- ξύσμα και χυμός από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½  κ.γ. τριμμένο τζίντζερ 
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα κατά βούληση


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μισό μείγμα, ξαπλώνουμε τις φέτες σολωμού (αλατοπιπερωμένες) από πάνω και ξανακαλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα χύνοντας και όλο το ζουμάκι.


Ψήνουμε στους 190 σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά και 10 λεπτά στο δυνατό grill.
Η ώρα είναι για καλά ψημένο αλλά ζουμερό σολωμό, οπότε ρυθμίστε την στα δικά σας γούστα.
Συνοδεύστε με δροσερή πατατοσαλάτα με πολλά λαχανικά και παγωμένο λευκό κρασάκι. 
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου