Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΑΓΑΝΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΛΑΔΙΟΥ


από την Natassa Efentakis

Υλικά
- 2 ποτήρια λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. καφέ ρακί
- 1φλ. καφέ κονιάκ
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια κι 1 λεμόνι (και παραπάνω δε βλάπτει)
- 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
- 1κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
- 2 κουτ.γλ. κοφτά σόδα(τη διαλύω στο χυμό πορτοκαλιού)
- 1 ½  κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 1 κιλό) για να γίνει μια ζύμη που κολλά στα χέρια αλλά δεν κολλά στο δοχείο ζυμώματος. 


Εκτέλεση

Στην ανατολική Κρήτη λέγεται ζύμη "αγνιά",θα ήθελε λίγο αλεύρι ακόμα για να μην κολλά στα χέρια.

Ό'τι πρέπει για καφεδάκι, τσαγάκι, κακάο και καλή παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου