από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 χούφτες σταφίδες
- 2 χούφτες αμύγδαλα αλεσμένα χοντροκομμένα
- 4 κουταλιές στέβια
- 2-3 μπισκότα (ότι υπάρχουν)
- ένα σφηνάκι κονιάκ η ρούμι
- κανέλα αρκετή σε σκόνη
- μια πρέζα σκόνη γαρύφαλλο
- φύλλα κρούστας
- λάδι για ψέκασμα του φύλλου
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το μήλο με λίγο νερό.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και το αμύγδαλο μαζί με την ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλα.
Επειδή σίγουρα θα υπάρχουν υγρά προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο για να απορροφηθούν.
Λαδώνουμε τα φύλλα και κατά μήκος απλώνουμε από το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Τα τυλίγουμε ρολά και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου