Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΗΛΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 χούφτες σταφίδες 
- 2 χούφτες αμύγδαλα αλεσμένα χοντροκομμένα
- 4 κουταλιές στέβια 
- 2-3 μπισκότα (ότι υπάρχουν)
- ένα σφηνάκι κονιάκ η ρούμι
- κανέλα αρκετή σε σκόνη
- μια πρέζα σκόνη γαρύφαλλο
- φύλλα κρούστας
- λάδι για ψέκασμα του φύλλου
- ζάχαρη άχνη




Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το μήλο με λίγο νερό.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και το αμύγδαλο μαζί με την ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλα.
Επειδή σίγουρα θα υπάρχουν υγρά προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο για να απορροφηθούν.

Λαδώνουμε τα φύλλα και κατά μήκος απλώνουμε από το μείγμα που ετοιμάσαμε.


Τα τυλίγουμε ρολά και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου