από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 ποτήρι μαρμελάδα η γλυκά κουταλιού πολτοποιημένα
- 1 ποτήρι γιαούρτι
- 2 και 1/2 ποτήρια αλέυρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 κουταλιές σούπας στέβια
- 2 αυγά
- βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε την μαρμελάδα και ρίχνουμε το μπέκιν πάουντερ.
Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα αυγά και την στέβια και χτυπάμε το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Όταν τα υλικά μας ενωθούν βουτυρώνουμε ένα ταψάκι η φόρμα και αφού την πασπαλίσουμε με αλεύρι ρίχνουμε με μια σπάτουλα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Δεν ανοίγουμε τον φούρνο το πρώτο μισάωρο.
Μόλις κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου