Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ποτήρι μαρμελάδα η γλυκά κουταλιού πολτοποιημένα
- 1 ποτήρι γιαούρτι
- 2 και  1/2 ποτήρια αλέυρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 κουταλιές σούπας στέβια
- 2 αυγά
- βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας





Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε την μαρμελάδα και ρίχνουμε το μπέκιν πάουντερ.
Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα αυγά και την στέβια και χτυπάμε το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.



Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.



Όταν τα υλικά μας ενωθούν βουτυρώνουμε ένα ταψάκι η φόρμα και αφού την πασπαλίσουμε με αλεύρι ρίχνουμε με μια σπάτουλα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.



Δεν ανοίγουμε τον φούρνο το πρώτο μισάωρο.
Μόλις κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου