Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΣ



από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά

- 250 γρμμάρια λαζανάκι
- 300 ml ζουμί από την γεμιση απο σπανακοπιτα
- ότι υγρά είχαν μείνει από το σπανακόριζο (με οτι έμεινε από κρεμμυδάκι σπανάκι κλπ)
- τυρί τριμμένο




Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ζουμιά που αναφέραμε και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το λαζανάκι.


Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου