από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
για το σάμαλι
- 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 3 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι κοπανισμένη μαστίχα
- αμύγδαλα ασπρισμένα
για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 λεμόνι
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε μπώλ βάζουμε το σιμιγδάλι την σόδα την ζάχαρη το μπέκιν πάουντερ και την μαστίχα.
Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ενώνουμε τα υλικά μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη το μείγμα και το αφήνουμε για 3-4 ώρες να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και χαράζουμε ελαφρώς σε κομμάτια και βάζουμε σε κάθε κομμάτι και ένα αμύγδαλο.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βράζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε καυτό στο γλυκό μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου