από την Lena Trifilli
Υλικά
- κολοκύθα κίτρινη κομμένηη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκινη γλυκιά πάπρικα
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- νερό
Εκτέλεση
Μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λάδι.
Όταν αρχίσει να γίνεται διάφανο το κρεμμύδι τότε ρίχνουμε και τα κομματάκια της κολοκύθας.
Μαραίνονται όλα μαζί βγάζοντας τα υγρά του το κολοκύθι.
Ρίχνουμε το κάρυ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά
Προσθέτουμε το νερό ανάλογα με την ποσότητα του κολοκυθιού και αφήνουμε να βράσουν.
Όταν μαλακώσει το κολοκύθι τα βάζουμε και τα περνάμε στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Το ξαναβάζουμε πάλι στην κατσαρόλα έχοντας έτσι μια σούπα βελουτέ.
Το σερβίρουμε με λίγο λάδι ωμό στο πιάτο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου