Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΥ



από την Lena Trifilli

Υλικά

- κολοκύθα κίτρινη κομμένηη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκινη γλυκιά πάπρικα
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- νερό




Εκτέλεση

Μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λάδι.
Όταν αρχίσει να γίνεται διάφανο το κρεμμύδι τότε ρίχνουμε και τα κομματάκια της κολοκύθας.


Μαραίνονται όλα μαζί βγάζοντας τα υγρά του το κολοκύθι.
Ρίχνουμε το κάρυ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά
Προσθέτουμε το νερό ανάλογα με την ποσότητα του κολοκυθιού  και αφήνουμε να βράσουν.


Όταν μαλακώσει το κολοκύθι τα βάζουμε και τα περνάμε στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.


Το ξαναβάζουμε πάλι στην κατσαρόλα έχοντας έτσι μια σούπα βελουτέ.




Το σερβίρουμε με λίγο λάδι ωμό στο πιάτο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου