Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες στα 8
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά σε σκόνη
- σκόνη βασιλικού
- άνιθος ψιλοκομμένος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Σε βραστό νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε ελαφρώς.
Τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν
Τις περιχύνουμε με το λάδι το σκόρδο τον βασιλικό και το αλατοπίπερο.



Βάζουμε σε μια λαδόκολλα  τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με την φρυγανιά ανακατεύοντας να πάει παντού η φρυγανιά



Τις βάζουμε σε ταψάκι.



Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
Τις σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνιθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου