Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά

- 1 ½   κιλό καθαρή μάζα πορτοκάλια
- 300 γρ νερό
- 1 ½ κιλό ζάχαρη
-  8-10 γαρύφαλλα
-  ½ λεμόνι, τον χυμό του

Εκτέλεση


Βράζουμε τα πορτοκάλια  και την επόμενη αφού κρυώσουν καλά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.


Αποστειρώνουμε στον φούρνο τα βάζα μας στους 100 0
και τα γεμίζουμε.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου