από την Ευαγγελία Βανιώτη
Υλικά
Για το φύλλο
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 20 ml ξύδι από άσπρο κρασί
- 10 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 και 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 210 ml νερό
Για την γέμιση
- 1/2 κιλό αχνισμένο σπανάκι
- 1 ματσάκι καυκαλύθρα
- δυόσμος
- μισό ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 πράσα μόνο το άσπρο τμημα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Το χωρίζουμε σε 6 κομμάτια για ένα ταψάκι 25Χ35.
Για το άνοιγμα του φύλλου χρησιμοποιούμε σιμιγδάλι ψιλό.
Ετοιμάζουμε την γέμιση και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα 3 φύλλα κάτω κι ρίχνουμε την γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα άλλα 3 φύλλα.
Την κόβουμε και την ψήνουμε στην μέση της κουζίνας σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου