Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΞΥΔΙ ΜΕ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ροδοπέταλα από αρωματικά τριαντάφυλλα
- ξύδι λευκό
-βάζο γυάλινο





Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα ροδοπέταλα.
Τα βάζουμε στο βάζο και τα περιχύνουμε με το λευκό ξύδι.



Το αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
Το περνάμε από διηθητικό χάρτι και το ξύδι μας έτοιμο.
Συνοδεύει πολύ ταιριαστά  τις σαλάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου