Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΞΥΔΙ ΜΕ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ ΚΑΙ ΛΕΜΌΝΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ροδοπέταλα από αρωματικά τριαντάφυλλα
-ξύδι λευκό
- βάζο
- λεπτές φλούδες λεμονιού χωρίς το λευκό του τμήμα



Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ροδοπέταλα.
Με τον πατατοκαθαριστή αφαιρούμε φλούδες απο το λεμόνι.
Ρίχνουμε μερικά ροδοπέταλα στο βάζο προσθέτουμε το λεμόνι συνεχίζουμε με ροδοπέταλα και μετά με λεμόνι...
Τέλος γεμίζουμε το βάζο μας με ξύδι.



Το αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο και το ξύδι μας έτοιμο.
Το περνάμε από διηθητικό χάρτι και το βάζουμε σε μπουκάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου