Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


από την Eleni Giazitsiolou Doulaptsis


Υλικά
- σφολιάτα
- αυγά
- τυριά
- σαλάμια
- κρεμμύδια
- πιπεριές πράσινες και κίτρινες
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.


Σε λαδωμένο ταψάκι βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας.


 Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο σφολιάτας.



Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας  στους 200 0 και ψήνουμε. Καλή μας όρεξη!!!!

Σημ.: Υπάρχουν φυσικά άπειρες επιλογές, όπως τα μανιτάρια, οι ντοματούλες, οι μελιτζάνες κλπ , και αντί κίτρινων τυριών και σαλαμιού , η φέτα ή μυζήθρα μαζί με το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου